Elk bedrijf heeft ze, elk bedrijf heeft ze nodig. Algemene Voorwaarden. Ook bij DigiState moeten wij die hebben. Onze Algemene Voorwaarden waren inmiddels al enige jaren oud en niet meer volledig up-to-date met de diensten die wij momenteel leveren.

Tijd dus voor een revisie. Wij hebben dit laten doen bij Haut Legal in Utrecht (via Marjolein Dikkerboom Advocatuur). en naar volle tevredenheid!

Hoewel ik Algemene Voorwaarden altijd wat droge stof vind, vind ik het ook wel interessant om ze te lezen en te interpreteren. In de hosting branche zijn er veel verschillende versies van voorwaarden in omloop. Soommige zijn heel simpel en sommige zijn onnodig lang. Ik denk dat het belangrijk is dat je voorwaarden leest vanuit het oogpunt van de klant. De klant moet ze snappen en daarom moeten ze niet volstaan met allerlei moeilijke juridische taal.

Ik ben er overigens wel trots op dat wij de Voorwaarden nog nooit nodig hebben gehad. We hebben geen geschillen met klanten. En als er dan ergens een meningsverschil over is dan gaan wij veel liever met elkaar in gesprek dan direct de juridische documenten erbij te pakken.

Veel brancheverenigingen stellen overigens ook Algemene Voorwaarden ter beschikking die hun leden kunnen gebruiken. Onze voorwaarden zijn in basis ook die van ISPConnect. Die hebben wij aangevuld met zaken die nodig zijn voor ons volledige dienstenportfolio.

En uiteraard zijn onze voorwaarden AVG-proof! Heb je zin in leesvoer? Check ze dan hier.