Deze blog schrijf ik vanaf mijn hotelkamer In Kaunas, Litouwen. En ik kan niet anders zeggen: It’s good to be back!

Dat het hier nu ook nog 25/26 graden is met een heerlijke zonnetje helpt daar natuurlijk ook heel erg bij. Ook al heb ik hard gewerkt, het voelt toch ook een klein beetje als vakantie.

Afgelopen week ben ik na 5 maanden weer in het vliegtuig gestapt. Wel even wennen met een mondkapje maar verder ging alles prima! Er waren niet veel mensen in het vliegtuig en alles ging goed. In Litouwen zijn nagenoeg geen Covid Cases meer waardoor het “normaal” hier weer zo goed als terug is. In vergelijking met Nederland zijn er echt wel wat verschillen merkbaar. Het schudden van handen is hier bijvoorbeeld alweer normaal.

De afgelopen week was er een waarin ik weer even kon inschatten wat Covid hier met de markt heeft gedaan, hoe het land er nu voor staat. Maar ook een week waarin hele mooie en leuke gesprekken zijn gevoerd.

Mijn Litouwse activiteiten hebben even op een laag pitje gestaan de afgelopen maanden. Maar dit was ook even nodig om de juiste voorbereidingen te treffen. Zo hebben wij vorige week ons partnership met het Litouwse HyperOps aangekondigd. Deze samenwerking stelt ons in staat om samen met HyperOps mooie klanten in de baltische staten te gaan bedienen.

De volgende stap is het opzetten van een sales afdeling in Litouwen. Hier gaan we ons de komende maanden op focussen. Dit stelt het bedrijf in staat te groeien zonder dat ik fulltime aanwezig moet zijn in Litouwen. Ik ben gelukkig in Nederland ook nog heel hard nodig.

Het voelt goed, het voelt fijn. Ik ben blij dat ik hier weer ben. Dat doet ook wat met mij als persoon. Een tevreden en gelukkig persoon stapt morgen weer in het vliegtuig terug naar huis!