Over webhosting, ondernemen en alles wat me dwars zit.

Golven van Geluk

Op Social Media had ik contact met Anton Steijn. We hadden een kort praatje over “The law of attraction” Hij wees mij er toen op dat zijn zus, Linda Dronkers-Steijn een boek had geschreven “Golven van Geluk” dat daarover gaat. Omdat ik bij zulke dingen vaak vertrouw op mijn impulsen en intuïtie bestelde ik eigenlijk direct het boek, uit nieuwsgierigheid.

En, ook al kende ik Linda nog niet ik wilde natuurlijk wel een gesigneerde editie. Die kreeg ik! Gesigneerd op de eerste pagina en een los kaartje erbij met een persoonlijk berichtje.

Op Tweede Pinksterdag heb ik eens de tijd genomen om een begin te maken in het boek. Het bleef echter niet bij het begin, ik heb het in 1 ruk uitgelezen.

Dit boek was exact wat ik nu nodig had. Ik kom zelf bij een systemisch coach die het steeds heeft over “patronen” en “programmeringen” en waarom de eerste zeven jaar in je leven zo belangrijk zijn. Natuurlijk geloof ik dit allemaal wel maar ik word toch graag over de streep getrokken met een wetenschappelijke onderbouwing. Ik ben een IT’er het moet bij mij dus een 1 of een 0 zijn en er moet een bepaalde logica achter zitten die ik kan snappen. En dat is exact wat dit boek mij heeft gebracht. De wetenschappelijke onderbouwing van hetgeen ik wel wist maar nog niet echt kon begrijpen.

Het boek begon eigenlijk direct met een onderwerp dat mij boeit. Kwantumfysica. Linda maakt gebruik van voorbeelden die ik zelf ook altijd graag gebruik als ik het heb over kwantumfysica: Maakt een boom ook geluid als hij omvalt terwijl er niemand in de buurt is die het geluid kan horen? Staat een tafel er ook nog steeds als er niemand naar die tafel kijkt? Voor mij was het eerste deel van het boek dan ook goed te bevatten en begrijpen. Als je wat minder met kwantumfysica hebt kan ik mij voorstellen dat je sommige stukken even een paar keer moet lezen. Echter Linda schrijft het met dusdanige humor en op dergelijke “losse” wijze dat het helemaal niet droog of saai is! Dat komt met name door de “spreektaal” die in het boek wordt gebruikt. Het maakt ook dat je je direct voelt aangesproken door de schrijfster.

Na het eerste deel, wordt beschreven hoe het brein werkt. Een eye-opener was voor mij de, volstrekt logische, verklaring waarom die eerste zeven jaar van je leven zo bepalend zijn.

Nadat je volledig begrijpt hoe kwantumfysica en je brein werken is het stuk dat daarna in het boek komt volledig logisch. Namelijk hoe je, met die wetenschap, jezelf gelukkiger kunt maken. Je kunt bereiken en krijgen wat je wilt.

Dit boek heeft mij gebracht dat ik nu beter snap hoe “The law of attraction” werkt. Of, zoals Linda beschrijft: “Wie vraagt, die zal ontvangen”. Het heeft mij ook gebracht dat ik nu snap waarom affirmaties (die, in mijn ogen altijd stomme zinnetjes die je op kunt zeggen om je gevoel of emotie te veranderen) werken. Het boek beschrijft namelijk hoe het de verbindingen in je hersenen opnieuw kan leggen waardoor je gedachten ook veranderen.

Kortom: Dit boek maakt dat ik ook echt aan de slag ga met wat Linda beschrijft. Dit boek maakt dat de sessies die ik bij mijn coach volg nu nog effectiever zullen zijn door de wetenschappelijke onderbouwing. Voor mij het bewijs dat het echt werkt.

Ik kan dit boek aanraden aan iedereen die verandering in zijn/haar leven wil en geen idee heeft hoe dit aan te pakken. Voor iedereen die denkt dat meditatie zweverig is en geen nut heeft en voor iedereen die op een laagdrempelige en makkelijke manier uitgelegd wil krijgen wat kwantumfysica is en hoe wij hier als mensen zelf invloed op kunnen hebben (Lees: Hoe wij als mensen invloed kunnen hebben op onszelf, onze emoties, onze gedachten en op alles wat we willen hebben en bereiken). En met name: Voor iedereen die gelukkiger wil worden!

Ik weet nu wat ik kan doen om mijn (soms negatieve) gedachten mijn leven niet te laten beïnvloeden. Wat je aandacht geeft groeit, dus dan maar beter die aandacht aan positieve dingen geven! En hoe het komt dat die dingen dan groeien, dat vertelt dit boek, volledig onderbouwd!

Ik ben erg enthousiast geworden. Ik hoop Linda ooit eens te mogen ontmoeten!

Verantwoording: Ik heb deze review volledig uit eigen beweging geschreven. Ik ken Linda niet persoonlijk, ik krijg niks in ruil voor deze review en ik heb voor het boek betaald.

2 reacties

  1. Michelle

    Dank je voor de review. Ik heb het boek inmiddels ook besteld en laat me graag verrassen.

    • Marin

      Wat leuk Michelle! Ik ben benieuwd hoe jij het gaat ervaren. Jou kennende denk ik dat jij dit ook heel interessant vindt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Marin Heideman’s BLOG

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑