eudomainIk zat laatst eens naar ons domeinportfolio te kijken en kwam tot de conclusie dat .nl domeinen  het meest verkocht worden. Dat op zich is natuurlijk geen verassing. Wat me wel opviel was dat de .eu extensie een van de minst verkochte TLD’s (Top Level Domain) is. En op zich is dat zonde. Het is namelijk een naam met heel veel potentie en heel veel mogelijkheden.

Ik ben het kwartaalrapport eens gaan bestuderen dat door de EURID wordt uitgebracht. Op het moment van schrijven was de meeste recente publicatie die van Q2 2013. Uit de cijfers in dit rapport blijkt dat er een kleine 3,7 miljoen .eu domeinen vastgelegd zijn. Wij hebben in Nederland inmiddels ruim 5,3 miljoen .nl domeinnamen. Het .nl domein bestaat natuurlijk al veel langer. Echter, het bereik van de .eu domeinen is veel groter en beslaat veel meer landen.

Doorlezen leerde mij dat in Nederland er “slechts” 450.000 .eu domeinen geregistreerd zijn. Dit is natuurlijk een prachtige kans om nog even al die mooie Nederlandse namen vast te leggen. Is een naam met een .nl extensie niet meer beschikbaar, dan is de .eu extensie dat mogelijk nog wel!

Hierdoor heb ik besloten dat wij als hostingbedrijven het .eu domein maar eens wat meer moeten gaan promoten. Om direct de daad bij het woord te voegen, wij geven per direct een 50% korting op de registratie van een .eu domein Bij registratie van een .eu domein op onze website wordt de korting automatisch berekent in de laatste stap.

.eu, een domein waar je eU tegen zegt!