Sinds 2 maanden neem ik deel aan Tribepreneurs. Van Daan Gorter en Reinier Maarschall. Het idee van de tribepreneurs is het opzetten van een mastermindprogramma.

Wat houdt dit in? Wij komen elke twee weken als groep van 6 bij elkaar in een online omgeving. Tijdens deze bijeenkomsten zit iedereen van ons 20 minuten in de “hotseat”. Wanneer je in de hotseat zit, kun je een vraag stellen aan de rest van de groep. Dit kan alles zijn: een vraag m.b.t. je onderneming maar bijvoorbeeld ook iets waar je privé in vastloopt. De vraag heb je al bedacht in de dagen voorafgaand aan de bijeenkomst en dient concreet te zijn.

De rest van de groep kan vervolgens helpen op de wijze die je zelf wenst. Dit kan zijn door vragen te stellen om het probleem helderder te krijgen. Maar ook door tips te geven of op andere wijze te ondersteunen. Dat kan dus ook zijn door je aan contacten te helpen of door hun netwerk open te stellen. Doordat je 5 “minds” tot je beschikking hebt om mee te denken over je vraag/probleem heeft dit een geweldige werking. Je hebt dus eigenlijk even 5 coaches.

Tijdens de meeting worden er door jezelf ook doelen gesteld voor de volgende meeting. Dit is een hele mooie stok achter de deur. En die heb ik zelf nog weleens nodig. Nu verplicht ik mijzelf om werk van mijn doelen te gaan maken omdat er de volgende meeting weer naar wordt gevraagd door de tribe.

Het is een volstrekt veilige omgeving met volledige geheimhouding. Alles wat wordt besproken tijdens een tribe meeting, blijft binnen de groep. Het zijn zes meetings begeleid door tribepreneurs. Na deze 6 meetings is het de bedoeling dat de tribe zelfstandig doorgaat.

Ik heb nu drie tribe meetings gehad en het heeft mij veel gebracht. Veel inzichten, contacten en antwoorden op vragen. Ik kijk uit naar de volgende meetings.

In het begin vond ik het zelf wat “eng” om zoveel te delen met een groep onbekenden. Maar inmiddels voelt het als een vriendengroep en is deze angst volledig weg. Ik voel dat ik groei en energie krijg door deze tribe meetings. Na elke meeting zit ik weer vol energie en ook weer vol nieuwe doelen!.

De groep heeft elkaar alleen nog “virtueel” ontmoet. Echter, binnen mijn tribe wonen wij allemaal redelijk bij elkaar in de buurt. Het is niet ondenkbaar dat we elkaar nog eens live gaan ontmoeten als groep en zo verder sparren.

Ik kijk nu al weer uit naar de volgende tribe meeting en kan iedere ondernemer (die behoefte heeft aan (persoonlijke) groei) aanraden om zich aan te melden bij Tribepreneurs!

p.s. Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact met mij op hierover!