Ik heb een (life) coach. Dat is iemand die mij helpt bij allerlei zaken en situaties. Prive, maar ook zakelijk. Ik kan het iedereen aanraden. Ik kom er eens in de 3 tot 4 weken voor een sessie. Ik ervaar dat als zeer prettig en ik denk dat ik hier eigenlijk altijd wel baat bij blijf houden. Wellicht in een nog lagere frequentie, maar het zal zeker blijven.

Afgelopen keer zei hij mij dat er een “update” van Marin is ontstaan die nu anders naar situaties kijkt. En dat is misschien zo, of er is juist een “echte” versie van Marin ontstaan. Afgelopen 2 weken heb ik iets heel naars/traumatisch ervaren in mijn prive leven, iets wat ik altijd met mij mee zal blijven dragen. Iets waar ik al een streep onder had gezet en dat nu in volle omgang terugkomt in mijn leven. Iets waar ik mee zal moeten dealen en waar de komende weken veel van mijn tijd, aandacht en energie naartoe gaat. En elke keer bedenk ik mij nu of ik de “oude Marin” naar de situatie laat kijken of de “echte Marin”. Door dat te bedenken blijf ik in die kalmte. Ik deal met de situatie zoals hij is en overdenk elke stap die ik ga zetten in dit proces.

Vroeger zou ik daar heel anders mee hebben gedeald dan nu. Ik zou boos geworden zijn, stampvoeten, schreeuwen, in “vechtmodus” en direct in de aanval gaan. Nu doe ik dat toch echt anders. Ik aanschouw de situatie van een afstand, laat het op mij inwerken en bekijk kalm en beheerst wat ik moet doen om hier op een goede manier mee om te gaan en om te zorgen dat ik er als persoon goed, wellicht zelfs beter, uitkom.

Een van de belangrijkste dingen die de echte Marin anders doet is dat ik kan “erkennen” dat anderen iets van mij vinden. In plaats van dat beeld recht te willen zetten, kan ik het accepteren en beslissen dat ik mijzelf niet herken in het beeld van de andere persoon. Niet mijn probleem :).

Om toch een beetje uit de “zweverigheid” te geraken (de meeste lezers van mijn Blog zullen dat uit zakelijke interesse lezen). Ook in mijn werk heeft het hebben van een life coach voordelen. Hij helpt mij om als ondernemer van een groeiende onderneming om te kunnen gaan met de “groeistuipen”. Zaken als Personeel, HR en Functioneringsgesprekken had ik vroeger niet zoveel mee te maken. Het is fijn om iemand te hebben met ervaring ook op dit gebied.

Ik ben Marin, aangenaam!