Over webhosting, ondernemen en alles wat me dwars zit.

Van iOS naar Android

Als je het me een jaar geleden verteld zou hebben, zou ik het niet geloven. Maar het is toch gebeurt. Ik ben vreemdgegaan.. En wellicht permanent…

Ik was altijd zeer tevreden met mijn iPhone, oke, mijn iPhone 4 is 3 keer stuk gegaan, maar ik denk dat het een beetje bij het Apple virus hoort dat we daar gewoon maar niks over zeggen en ons niet druk over maken. Verder vond ik iOS erg goed werken, het is simpel in gebruik, er zijn genoeg apps, prima!

Mijn vrienden (zeker de nerds) riepen al jaren dat ik eens Android moest proberen, ik zou veel meer vrijheden hebben en veel meer in kunnen stellen. Maar ik durfde niet, ik bleef gewoon trouw bij mijn oude, vertrouwde iPhone. Vrienden om mij heen gingen er zelfs geld op inzetten dat ik de volgende generatie iPhone zou gaan bestellen.

Tot de iPhone 5 en iOS 6 uitkwamen. Ik kon rond die tijd mijn abonnement verlengen en een nieuw toestel kiezen. Ik was er heilig van overtuigt dat het de iPhone 5 zou gaan worden. Echter, toen ik de 5 zag en iOS 6 zag vroeg ik me af “wat schiet ik ermee op?”  oke, mooier scherm, snellere telefoon, maar de software, die was hetzelfde. Ik wilde weleens wat anders.

Na veel lezen kwam ik uit bij de Samsung Galaxy S3. Mooi toestel, groot scherm (ik ben heel veel onderweg, dus doe veel op mijn telefoon). Met angst en beven belde ik T-Mobile zakelijk om hem te bestellen. Het voelde als vreemdgaan, ik, die altijd vast zat aan mijn trouwe iPhone, en nu ineens daarmee stoppen? Ik geloofde zelf niet dat ik dat langer dan een dag ging volhouden.

Toen het toestel kwam en ik er vertrouwd mee raakte, viel me direct iets op. Ik kon hetzelfde als ik met iOS kon, maar, ik kon zelfs meer. Ik heb ineens allerlei vrijheden in de software die ik niet kende, ik kan mijn schermen indelen zoals ik dat wil, ik kan software installeren die ik wil gebruiken, ik kan heel veel gratis apps downloaden (apps die bij Apple niet gratis waren). Toch wel een verademing.

Ik denk wel dat ik vrienden ben kwijt geraakt. Ik stuurde een tweet over het feit dat ik de S3 had besteld, ik kreeg direct reacties in de trend van “verrader”, “overloper” en zelfs “zet dan ook al je Apple producten buiten de deur”. Het voelde alsof ik had gevloekt in de kerk…

Ben ik dan ineens Anti Apple? Nee, zeker niet, ik vind iPhones nog steeds prima telefoons en als Apple wat meer had geïnnoveerd in de software had ik de 5 zeker overwogen.  Naast de iPhone heb ik ook een Macbook, iPad en Apple TV, die apparaten schuif ik echt niet zomaar de deur uit. De Apple tv werkt overigens ook prima met Android! Maar op mijn Macbook ben ik nog steeds verliefd. Apple zou MacOS uit moeten brengen op de telefoon, in dat OS heb je namelijk wel de vrijheden die je ook op je mobiele apparaten zou willen. Zakelijk werk ik ook met Windows, ook prima maar MacOS werkt toch lekkerder..

Ik kom snel met wat een post waarin ik mijn visie geef op Android vs iOS en de voor- en nadelen noem, stay in touch!

Ik ga ondertussen weer snel verder met het “ontdekken”  van mijn S3!

3 reacties

 1. Maarten

  Wacht maar tot je KDE / Linux ontdekt 🙂

 2. admin

  Bij linux hoort een cli 😉

 3. Jilles

  Voor mij precies hetzelfde… Macosx rulez… Maar IOS…. hmm nee dan maar Android…
  Mooi verhaal waar ik mij volledig bij aansluit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Marin Heideman’s BLOG

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑