Ik heb een IT bedrijf. Thuiswerken is bij ons dan ook geen probleem (technisch gezien). Maar is thuiswerken nu echt het nieuwe werken? Natuurlijk zie ik best wel voor me dat ik en mijn medewerkers straks gedeeltelijk thuiswerken. Maar toch, het is wel anders. Je mist toch een stukje teamgevoel. Even overleg bij het koffieapparaat is er niet bij. Even elkaar aan kunnen kijken of samen op 1 scherm kijken om een probleem op te lossen? Ook dat kan even niet.

Daarnaast heb je nog de prive/werk verhouding. Ik kan niet ontkennen dat die bij mij soms even zoek is. Ik heb thuis dan wel mijn eigen werkkamer, toch komt het voor dat je tijdens het werk denkt “Oh ja, ik moet thuis nog even klusje X of Y doen”. En dat verstoort dan weer de productiviteit. Het hebben van een eigen werkkamer zorgt er overigens wel voor dat ik niet ’s avonds nog even terugga als ik niet echt iets moet doen of af moet maken.

Wij vinden het als organisatie wel belangrijk dat, wanneer er thuis wordt gewerkt, dit ook veilig gebeurt. Daarom schreven wij deze BLOG.

Mijn thuiswerkplek is in ieder geval fatsoenlijk uitgerust met Voip toestel, 4K scherm en een fatsoenlijk bureau. Een beetje comfort is belangrijk.