Ik ben er ook maar een beetje ingerold, de verkeersbranche… Als consultant/implementatiespecialist zie je veel verschillende branches. Echter, de laatste tijd ben ik wel heel erg actief in de verkeersbranche, en dan met name de verkeersopleidingen.

Ik implementeer een pakket dat ontworpen is voor de complete ondersteuning van verkeersscholen. Mijn taak is, om deze verkeersscholen te assisteren en te adviseren bij de inrichting van deze software.

Ik durf inmiddels te zeggen dat ik aardig wat weet van deze, leuke branche. Vroeger dacht ik altijd dat een verkeersschool een gebouw, een berg instructeurs en een zooitje voertuigen was. Maar niets is minder waar! De huidige wetgeving bijvoorbeeld schrijft voor dat een vrachtwarenchauffeur met C rijbewijs zijn Code95 moet hebben. Code95 is een europese richtlijn dat de vakbekwaamheid van een beroepschauffeur aantoont. Deze dient hij de behouden d.m.v het volgen van nascholingen. Dit kunnen theorie- en/of praktijk opleidingen zijn, die door een beetje verkeersschool wel verzorgt worden. Dit vereist vaak behoorlijk wat capaciteit in de vorm van lokalen, planningen en mensen.

Het klinkt simpel, maar er zijn heel veel mitsen, maaren en uitzonderingen die ik hier maar niet zal beschrijven 😉 De software die ik implementeer is een pakket dat met al deze uitzonderingen rekening houdt.

Erg leuk om zo een inkijk te krijgen in deze aparte branche 😉