Over webhosting, ondernemen en alles wat me dwars zit.

Cyanogenmod 10.1 op de Galaxy S3

Ik schreef al eerder dat ik over ben op een Samsung Galaxy S3. Sinds ik de Nexus heb, viel me op dat standaard Android zo lekker clean en snel is. Samsung maakt op de Galaxy gebruik van een eigen stukje software (Touchwiz). Daar zitten wat leuke features in, maar ik zie het meer als een systeem voor leken.. Maar daar kwam ik pas achter toen ik Android op de Nexus ervaarde.

Na wat lezen op het internet viel mijn oog al snel op Cyanogenmod. Zij bouwen een custom rom met een clean android (plus wat leuke extra tweaks). Het voordeel is, dat Cyanogenmod over het algemeen rom’s bouwt met de nieuwste versie van Android. Zo is er voor de Galaxy al versie 4.2.1 beschikbaar terwijl Samsung nog op 4.2 hangt.

Het updaten gaat relatief eenvoudig. De telefoon moet geroot zijn en Clockworkmod recovery moet erop draaien. Vervolgens kun je een versie van Cyanogenmod op de SD zetten en op de telefoon installeren.

Let op, Cyanogenmod 10.1 is nog in de nightly status. Dit houdt in dat er elke nacht een nieuwe update wordt gebouwd. Uiteindelijk zal deze wel een keer als stable worden gereleased. Tot die tijd kun je nog wat kleine bugs ervaren, maar ik ben geen grote tekortkomingen tegengekomen!

Tip: Koop de APP “Rom Manager premium” om simpel je nightlies te updaten. linkje

Een goede tutorial: http://rootgalaxys3iii.com/s3-cyanogenmod-10-preview/

Cyanogenmod is ook actief op Google Plus

4 reacties

 1. Fictoor

  Mijn HTC werkt ook veel sneller zonder HTC Sense interface met regendruppel-ruitenwisser effecten, 3D klok etc. Maar ga jij ook echt met Terminal Emulator aan de gang?

 2. Marcel Scheel

  Mijn HTC werkt ook veel sneller zonder HTC Sense interface met regendruppel-ruitenwisser effecten, 3D klok etc. Maar ga jij ook echt met Terminal Emulator aan de gang?

  • Marin

   Nee dat niet. Ook niet nodig toch ­čśë

 3. Jan

  Cyanogenmod is gewoon cool

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Marin Heideman’s BLOG

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑