Je kent het wel, je koopt een product op een willekeurige grote webshop en altijd krijg je achteraf een e-mail met de vraag of je de webshop en het product wil beoordelen. Vaak verdwijnen deze mails direct in de prullenbak.
Behalve als men ontevreden was, dan worden vaak wel de evaluaties ingevuld. In de hoop dat het bedrijf achter de webshop dit als schokkend ervaart en er op zal reageren.
Toch is feedback voor een bedrijf heel erg belangrijk. Zowel positief als negatief. De positieve feedback, enerzijds omdat je dan als bedrijf weet dat je het goed doet en anderzijds omdat het goede reclame is. Denk maar na: Je wilt een product kopen bij een webshop. Je bent dan toch eerder geneigd om de koop te doen als er nog 50 andere mensen staan die recent hebben geschreven hoe tof ze het product vinden en hoe goed ze de service van de webshop vinden?
De negatieve feedback is ook erg belangrijk. Met deze feedback stel je het bedrijf in staat het de volgende keer beter te doen.
Als een bedrijf jou een goede service verleend, laat dit dan ook gerust merken! Vaak duurt het invullen van zo’n evaluatie maar heel even en je helpt het bedrijf er enorm mee!
Bij DigiState maken we gebruik van het beoordeling systeem van ISPGids. Wanneer wij een helpdeskticket van een klant beantwoorden, staat er standaard een link naar ISPGids onder waar wij de klant vragen een beoordeling over ons achter te laten. helaas gebeurt het maar zelden dat dit ook daadwerkelijk wordt gedaan.
Als je als bedrijf een evaluatie wilt samenstellen, let er dan goed op dat je je scores logisch inricht. Bij de vraag “Hoe goed vindt u product X” zal bij de keuzes “Slecht, goed, heel goed.” men vaak kiezen voor de middelste optie “goed”. Wij Nederlanders zijn namelijk altijd gemiddeld. Wij vinden alles een “7” of “wel oke”. Beter zou zijn: Slecht, Matig, Voldoende, Goed, Zeer goed. Dan dienen klanten toch al iets meer na te denken. Vonden ze het voldoende (wat meer richting slecht neigt) of was het echt goed? Zorg voor een evaluatie waar je als bedrijf echt iets uit kunt halen.
Wanneer je de volgende keer ergens een product of dienst afneemt, help de leverancier dan door een beoordeling achter te laten! Of deze nu goed of slecht is, het bedrijf kan er wat mee!
Tip: Lees het boek “Het inspiratieboek voor klanthousiasme van Feike Kats”!
Geef een reactie