Elke ondernemer kent het wel. Je wordt weer eens gebeld door de zoveelste energieleverancier. En dan vaak met het verhaal “We hebben een paar maanden geleden afgesproken dat ik u terug mocht bellen”. Nou, ik weet vrij zeker dat ik dat niet afspreek. Energie regel ik niet via een tele-marketeer. Ik ben zelf capabel genoeg om daar een gedegen onderzoek naar te doen. Men verwijst vaak naar het bel-me-niet register. Daar sta ik in maar blijkbaar kijken ze daar niet naar. Vaak bellen deze bureaus wel met een nummer dat niet is afgeschermd waardoor het niet moeilijk is om een dergelijk nummer te blokkeren.

Veel vervelender is overlast van onbekende nummers. Iets waar ik momenteel last van heb. Men belt met een onderdrukt nummer. Laat mijn telefoon 1 of 2 keer overgaan en nog voor ik op kan nemen is de verbinding al verbroken. Nu kan ik onbekende nummers wel blokkeren in mijn telefoon maar dat wil ik natuurlijk niet. Sommige klanten bellen ook met een onderdrukt nummer en die wil ik graag te woord staan.

Mijn mobiele provider geeft aan dat zij een onderzoek kunnen doen naar deze overlastpleger. Echter, dan moet ik 3 x binnen 1 maand een dergelijke oproep hebben aangenomen. Er moet een verbinding zijn geweest. De procedure is dan dat zij een SMS c.q. brief kunnen sturen naar de overlastpleger dat deze moet stoppen. Ook kan het nummer uiteindelijk worden geblokkeerd.

Ik heb eens gekeken hoe dit bij concurrerende providers gaat en eigenlijk heeft iedereen dezelfde procedure. Maar ik vind dit nogal een vreemde procedure. Een provider ziet namelijk wel degelijk elk onderdrukt nummer dat binnenkomt. Of er nu wordt opgenomen of niet (wij leveren zelf telefoniediensten). Dus het is nogal vreemd dat er verbinding moet zijn geweest. In mijn geval gaat mijn telefoon zo kort over dat opnemen bijna niet mogelijk is. Ik snap overigens dat ik de naam en gegevens van de overlastpleger niet zal krijgen (iets met AVG…)

Een oplossing zou zijn om een nieuw nummer te nemen. Maar met mijn baan en functie is ook een nieuw nummer zo weer elders bekend. En daarnaast, ik wil dit helemaal niet.

Ik heb het vermoeden dat de persoon die hierachter zit dezelfde is als de persoon die bestellingen op mijn naam plaatst. Ook heb ik het vermoeden dat die persoon deze pagina leest en het ergens op mij heeft gemunt. Dus als je dit leest… Stop er alsjeblieft mee..