Wel een bijzondere titel he? Dat zijn mensen ook niet zo van mij gewend. Maar toch is het zo! Na een wat mindere periode in mijn leven is het even fijn en leuk om de focus en aandacht te verleggen naar iets totaal nieuws! Nu heb ik in Litouwen al wel de nodige ervaring maar het uitbouwen van mijn bedrijf (toch een beetje mijn kindje) daar naartoe, is daar wel een serieuze nieuwe en leuke stap in.

Het uitbreiden naar het buitenland is iets dat je niet “zomaar” even doet. Het lijkt zo simpel. Maar er moeten best veel keuzes worden gemaakt. Gaan we daar een entiteit starten of niet? Hoe doen we het met personeel? Hoe doen we het met de telefonie? Kantoor? Adres? Allemaal vragen waar een antwoord op moet komen. Best veel maar ook leuk!

Het scheelt overigens heel veel dat ik al wat jaren in Litouwen kom. Mijn weg er weet en weet welke mensen ik waarvoor nodig heb. Ik weet ook hoe de bedrijfscultuur in elkaar steekt en hoe die verschilt van de Nederlandse cultuur in bedrijven.

Mensen die mij een beetje kennen weten het ook wel. Ik ben iemand die het nodig heeft om uitdagingen aan te gaan. Dingen te ondernemen die losstaan van de dagelijkse routine. Dit is daar zeker een onderdeel van!

Op dit moment zitten wij vol in de voorbereidingen van de launch party. Een evenement dat wij in Litouwen gaan organiseren om onszelf op de kaart te zetten. Het zal een borrel worden waarbij er voor de gasten (voornamelijk software- en web ontwikkelaars) ook echt iets te leren valt. Tevens zullen wij natuurlijk van de gelegenheid gebruik maken om onszelf te introduceren en vertellen wie wij zijn en wat wij komen doen in het mooie land Litouwen.

Daarnaast gaat de business in Nederland natuurlijk ook gewoon door! Nog even en de zomerperiode is weer voorbij. We zijn in Nederland ook druk bezig met uitbreidingen en nieuwe dingen waar ik binnenkort meer over bekend mag maken.

Ik krijg er heel veel nieuwe energie van! En dat voelt heel goed en fijn! Het is echt tof om te bouwen aan waar je hart ligt. Voor mij is dat (o.a.) mijn bedrijf!